Van 80 naar 85 jaar

KRT wint ATFR 2016!

Na een mooie zaterdag met nog 6 eenakters en het lange wachten….  Viel  KRT de publieksprijs ten deel.  Feest!

Maar dat was nog niet alles: de zaal hoorde het wel, een jubelend KRT niet:  de Gezelschapsprijs..  Dit feit was eveneens een enorm compliment.  Uiteraard hebben we onderzoek gedaan, maar een prijs op het eenakterfestival?  Misschien ergens ooit.  Maar 2 prijzen is een historisch feit,  wat ons een boost van jewelste heeft gegeven.

Het juryrapport is ter harte genomen.  Mannen van Mars en Vrouwen van Venus, maar dat wisten we al. Brave epiloog. Nog een paar weken hard werken: te braaf? Prima, kunnen jullie ‘m krijgen.  In de reprise in de Rotterdamse Schouwburg zijn er helaas doden te betreuren geweest.

KRT bereidt zich voor op het ATFR 2016…

 

12821560_1080923301947512_3245573432717827929_n

12647105_1059745824065260_912806720876538031_n

voorkant flyer

In september startte KRT met improvisatierepetities, uitgaande van een stuk tekst uit ‘Faces’ van John Cassavetes.  4 hartsvriendinnen praten over hun relatie,  hun partners, al dan niet kinderen, scheiden, advocaten en allerhande tips voor de ideale relatie. Daar KRT ook mannelijke leden heeft, moest er ook male-energy in. Heren herschreven de dames-tekst, en dat was weinig moeite doch veel vermaak.

Onder enthousiast beeldende en  intense regie van Tessa Naber, kreeg de voorstelling improviserend vorm. De stellen schreven hun ontmoetings- en relatieverhaal.  Sommigen samen met de regie omdat de partner niet op de vloer zou zijn.  En wederom werd Henk Derksen (85 jaar) the only gay on the floor.

Kiki Verheyen kwam als co-regisseuse. Tessa verliet ons tijdelijk om de prachtige reden: moeder worden!

Kiki nam het fantastisch en pittig over (tweede regie!): we vonden de vorm van een ontmoetingsavond van de stellen en een gefragmenteerd interview van een niet aanwezige journaliste van een (vrouwen)blad, met 8 personen.  Vertellen over je relatie met de partner erbij, daar komt rotzooi van. En die werd groots!

Pittige en snelle voorstelling, beweging, muzikaliteit in tekst.  De energie gaf ook een kans-gevoel in wellicht iets meer dan meedoen…?!

En we stonden AAN! Als tweede act op vrijdag…

Regie: Tessa Naber

Co-regie: Kiki Verheyen

Licht: Nico Vellinga

Organisatie: ATFR 2016

Spel:  Svenja Vennink, Chantal Assenberg, Natanja Remmerswaal, Daniëlle Hermans, Aad Faase, Richard Kors, Henk Derksen, Patrick Bruggeman.

Doe een wens: KRT in actie voor stichting make a wish (2014)

behind the scene

Er was eens: een wens van een meisje met een levensbedreigende ziekte. De wens luidde: het maken van, en spelen in een toneelstuk over een zeemeermin, een zeemeerminnenstaart, met invloed van de Hunger-Games, challenges, boogschieten, regisseren, spelen.

De wensvervuller en organisatie van make a wish nam contact met het KRT en er ontstond een artistieke storm. De gehele dag werd in een 3-tal brainstorms vormgegeven.

Pim Moltzer

Een script met verrassingen en waarin het meisje beslissingsmomenten zou hebben. Pim Moltzer nam de uitdaging aan. Een soundscape binnen een dag. Prachtig resultaat! Pim Moltzer als muzikant en zijn soundeffects maakte het tot een geheel.

Het werd een complete verrassing: Het maken van een graffity-tag, inspiring opwarming, het zetten van het stuk, pauze in een retro-busje, KRT aan de slag om stuk te zetten, generale, publiek! En spelen. Aftocht in roze limousine. We wensen meer, dat het immer goed gaat met haar! Dank voor prachtige samenwerking met: http://www.makeawishnederland.org

Regie:Tessa Naber

spelers

Spelers: Petra Prins-Hertog (advies, vampier), Tessa Koene (boogschutter, Ketniss), Rob Hertog (scriptadvies, zwarte raadgever), Coen Prins (vampier), Aad Fase(productie, witte raadgever), Richard Kors (Neptunus), Chantal Assenberg (vampier), Natanja Remmerswaal (ijskoninging), Patrick Bruggeman (nar, joker)

Licht: Nico Vellinga.

KRT speelt A Lie of the Mind. (2014)

flyer flyer scene

Samuel Shepard Rogers werd op 5 november 1943 in Ford Sheridan, Illinois, geboren. Hij groeide op als Amerikaans jochie, met Mother, God en Country, gevormd door achtcilinder-bakken, Westerns en Rock & Roll. Amerika is een land dat zich naar zijn eigen beeld heeft geschapen. Het heeft zijn korte veroveringsgeschiedenis tot een levende mythologie geromantiseerd.

scene

In het begin van de jaren 70 woonde Shepard in Londen en deed er nieuwe inzichten op, zowel wat zijn werk betreft als zijn kijk op Amerika. Zijn stukken gaan aandacht vertonen voor karakteriseringen en structuur en zijn ambivalente visie op de Amerikaanse Droom en de Amerikaanse mythologie wordt weergegeven in een complex van familieverhoudingen.

scene

Het Amerika in zijn stukken is herkenbaar, maar verre van geruststellend. Zijn helden mogen in het spoor treden van Glenn Ford en John Wayne, op zoek naar stoer individualisme en de ondergaande zon, maar ze laten geen slaperig stadje achter met de boeven veilig achter de tralies.

Henk Derksen

Script: Sam Shepard.

Regie: Mirjam Veldhuyzen-van Zanten

Spel:

  • Patrick Bruggeman (Jake)
  • Henk Derksen (Baylor)
  • Dunja Dumans-Bonnarens (Beth)
  • Aad Fase (Mike)
  • Mariet Feenstra (Sally)
  • Danielle Hermans (Lorraine)
  • Richard Kors (Frankie)
  • Liesbeth Petrus (gastspeelster)(Meg)

Regieassistent: Natanja Remmerswaal

Productie: Chantal Assenberg & Magda de Frel

Licht/Techniek: Nico Vellinga

Na een intens en mooi repetitieproces heeft het KRT goede voorstellingen gegeven in het Kapelletje. De cast van “Lie of the Mind” van 10 jaar terug was zeer enthousiast.

 

Acterende KRT Militairen en familieleden door de tijd

Nationaal Militair Museum

In de herfst van 2014 wordt het KRT benaderd door Bart Westerlaken op dat moment actief voor het nieuw te openen , Nationaal Militair Museum te Soest. In dit museum worden animaties getoond van scenes zoals die zich hebben voorgedaan in de 80-jarige oorlog, de eerste-, en tweede wereldoorlog en VN-missies. Een overzicht van slagen waarin Nederland een rol heeft gespeeld.

Nationaal Militair Museum

De animaties waren gedeeltelijk gereed en werden het KRT getoond. Aan het KRT om hier geluid aan te geven. Een hele dag lang leefden Richard Kors, Aad Fase, Pim Dumans, Peter Weeting, Dick Oskamp en Patrick Bruggeman zich in in militairen, gesprekken, commando’s, uitroepen. De rollen werden per scene verdeeld op timbre, kracht, accent, authentiek Frans of Engels, De uitdaging om met aangeplakte mic, hoofdtelefoon, zwevende mic, de tekst ingeleefd te brengen zijn we met precisie van acteurs aangegaan. Soms 10 keer over.

Op 11 december 2014 is het Nationaal Militair Museum geopend. Aldaar KRT’ers te beluisteren in gelaagde, bewogen scenes.

Titanic (2014)

Acteurs

Op de valreep naar 2014 werd het KRT verrast door een challenge van het programma Man Bijt Hond. Amateurtheatergroepen konden mee dingen naar de ‘Alternatieve Oscars’ Deze beeldjes konden gewonnen worden door 1 minuut uit een bekende speelfilm vorm te geven. Onder bezielende regie van Mirjam Veldhuyzen-van Zanten gewerkt aan dit drama. Scene uit de Titanic.
Klein Rotterdams Toneel strijdt om oscar

Amateurtoneel, dus gesuggereerde zee, een life opgenomen soundtrack, klotsen, spetteren. Als Man Bijt Hond theater wil, dan krijgt het publiek dat ook wat ons betreft.
Backstage: Klein Rotterdams Toneel speelt Titanic

Acteurs

De opnamedag met de crew van Man Bijt Hond was spannend, ze hadden baat bij de voorbereiding van het KRT. Ook zij wilden het er het mooiste van maken. Een lange dag met zinken, wapperen, dobberen.
Scene Titanic

Het KRT toog in galakleding naar de uitreikingen, met rode loper.
Man Bijt Hond Oscars: de uitreiking
Mariet Feenstra nam de alternatieve oscar voor BESTE ACTRICE met gepaste overweldigdheid in ontvangst!

oscar

 

Mirjan Veldhuyzen-van Zanten

Regie:Mirjam Veldhuyzen-van Zanten

Licht: Nico Vellinga

Soundtrack: Patrick Bruggeman

Spelers: Danielle Hermans, Annemieke van Lieshout, Natanja Remmerswaal, Chantal Assenberg, Aad Fase, Richard Kors, Patrick Bruggeman, Mariet Feenstra.

 

Met Vuur Spelen (2013)

Onder leiding van regisseur Joost Dekker heeft het KRT gewerkt aan Spelen met Vuur. Een komedie in een bedrijf uit 1892, geschreven door August Strindberg, vertaald door Karst Woudstra.

met vuur spelen

We hebben het stuk gebracht op het ATFR in november 2013.

Een interessant proces, daar Joost Dekker het KRT meenam in een eigen wijze van acteren. Het enige dat rotsvast stond was de tekst. Voorts werden bewegingen, toon en interpretatie, een spel van zoeken naar het meest spannende. Geen mis-en-scene. Geen op geen af. Natuurlijk spel, waarin in de lach schieten, teksthaperingen, omvallen na een onverwachte duw (gebeurd), initiatieven er volledig konden zijn. Het stuk zou nooit af zijn. En immer anders. Een gewaagde onderneming waar de spelers in het repetitieproces zeer van hebben genoten en het als leerzaam hebben ervaren.

Zowel Jury als publiek had moeite dit on-kunststukje op waarde te schatten.

In een latere uitvoering in januari in het Kapelletje namen we het publiek met een voorbeschouwing mee in wat er op de vloer gebeurde, dit was een interessantere en betere voorstelling.

Joost Dekker

Regie: Joost Dekker van nieuwrepertoire

Spelers: Magda de Frel, Richard van der Kors, Daniëlle Hermans, Henk Derksen, Patrick Bruggeman, Mariet Feenstra.

 

De Zelfmoordenaar (2013)

van Nikolaj Erdman in een bewerking van Lodewijk de Boer & Ruud Engelander. Centraal in dit stuk staat een reeks bizarre gebeurtenissen rond een werkloze man die zwaar gefrustreerd is.

Als na een middernachtelijke ruzie over een stuk leverworst de ontevreden en werkloze Semjon Semjonowitsj het bed verlaat, bekruipt zijn vrouw Maria direct het angstige voorgevoel dat hij zichzelf van het leven gaat beroven…

acteurs

Petra Prins-Hertog

Regie: Petra Prins-Hertog

Acteurs: Richard Kors, Daniëlle Hermans, Annemieke van Lieshout, Magda de Frel, Henk Derksen, Wil Bruggeman, Pim Dumans, Patrick Bruggeman, Mariet Feenstra, Dick Oskamp, Huub van Kempen en als gastspeelster Agnes Lammers.

Muziek: Patrick Bruggeman en Huub van Kempen

 

Terugblik naar God’s Wezen (2012)

Onder leiding van de regisseur Minnekus de Groot hebben we een stuk op “de planken” gebracht dat was gebaseerd op de filmserie van de Poolse schrijver en cineast Krzysztof Kieslowskie:
DE DEKALOOG.
We hebben vorm geven aan vier van de tien delen van de dekaloog onder de titel: GOD’S WEZEN
Het hieronderstaande foto-album laat ons nog even nagenieten van het stuk God’s Wezen gespeeld op 8, 9 en 10 juni 2012 in theater ’t Kapelletje en een reprise op 8 septemberde 2012.

generale foto 15

2012-03-10 Minnekus de Groot (29K)

Regisseur: Minnekus de Groot
Muziekale begeleiding en geluidseffecten: Patrick Bruggeman & Huub van Kempen
Licht: Nico Vellinga

En natuurlijk de spelers: Dunja Bonnarens, Wil Bruggeman, Henk Derksen, Pim Dumans, Aad Fase, Mariet Feenstra, Magda de Frel, Daniëlle Hermans, Annemieke van Lieshout, Richard Kors, Marieke Salden

Advertenties